Νέα Δημοκρατία: Τον Δήμο Πειραιά επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Τον Δήμο Πειραιά επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο, τους βουλευτές της Α’ Πειραιά Γιάννη Μελά, Νικόλαο Μανωλάκο, Νόνη Δούνια και Χριστόφορο Μπουτσικάκη καθώς και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Α’ Πειραιά και Νήσων Γιάννη Βοϊδονικόλα.

Ποιες περιοχές επισκέφθηκαν

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης, ήταν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά όπου ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη και μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΠ. Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η πόλη του Πειραιά, βασισμένη στην εξωστρέφειά της λόγω του λιμανιού. Ο Πειραιάς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελεί μια πύλη εισόδου και εξόδου του εμπορίου προς όλο τον κόσμο, αντικατοπτρίζει όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας και έχει την τύχη μέσα στην κρίση να φιλοξενεί την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο. Αναφερόμενος στο ζήτημα της πληθωριστικής κρίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας σε βασικά αγαθά καθώς μια ναυτική χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει εύκολα ελλείψεις. Βασική προτεραιότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού, όπως ανέφερε, είναι η αναβίωση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου που θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και μεγάλη εισροή επενδύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ Δημήτριος Μαθιός, ο Γενικός Γραμματέας ΕΒΕΠ Δημήτριος Μαρκομιχάλης, τα μέλη του ΔΣ ΕΒΕΠ Ιωάννης Παρασκευάκος, Κωνσταντίνος Γεργαρόπουλος, Εμμανουήλ Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Κορωνάκης, Ιωάννης Πολυχρονόπουλος και Γεώργιος Φερούσης, ο Οικονομικός Επόπτης ΕΒΕΠ Νικόλαος Μανεσιώτης, ο Ειδικός Σύμβουλος ΕΒΕΠ Γεώργιος Ξηραδάκης, η Ειδική Σύμβουλος Μαρία Κορωνάκη, η πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος ΕΒΕΠ Μαρία Πιττακή και ο νομικός Σύμβουλος ΕΒΕΠ Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης.

Κατόπιν, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν σε έναν ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών μαζί με την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά Κυριακή Μπουρδάκου και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη. Ο ξενώνας δυναμικής είκοσι ατόμων φιλοξενεί αυτή τη στιγμή επτά γυναίκες και έξι παιδιά και έχει προσωπικό εννέα ατόμων το οποίο αποτελείται μεταξύ άλλων από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο. Στόχος του ξενώνα δεν είναι απλώς η φιλοξενία των γυναικών αυτών αλλά και η συνολική ενίσχυσή τους, με τον κ. Πλατανησιώτη να τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός προγράμματος εκπαίδευσης που θα μπορέσει να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να βρουν εργασία. Ο Γραμματέας της ΠΕ Παύλος Μαρινάκης σε συνομιλία του με το προσωπικό του ξενώνα τόνισε την ανάγκη για στήριξη αυτών των γυναικών και ανέφερε πως χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ολιστική στήριξη των θυμάτων αλλά και τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου τα θύματα πλέον νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια να μιλήσουν ανοιχτά.

Μια σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά συνομιλώντας με τον πρόεδρο κ. Πλατανησιώτη και μέλη του ΔΣ.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Δημαρχείο Πειραιά όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη με τον οποίο συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στο Δήμο, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό που θα στελεχώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα νέα Δικαστήρια Πειραιά, τα θέματα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας του Δήμου  και την υπογειοποίηση των σταθμών του ΗΣΑΠ από το Ν. Φάληρο μέχρι και τον Πειραιά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, ο Αντιδήµαρχος Δόµησης και Αρχιτεκτονικού Δημήτρης Αράπης, ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα»  Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Βίτσας, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α’ Πειραιά Αντώνης Μοραντζής.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά όπου τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον Acting CEO του ΟΛΠ Ζανγκ Ανμίνγκ. Ο Acting CEO του ΟΛΠ αναφέρθηκε στις πολιτικές  της Κυβέρνησης που στηρίζουν τις επενδύσεις στο Λιμάνι του Πειραιά και δήλωσαν αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή πορεία του λιμένα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ο Πειραιάς έχει μεγάλες προοπτικές και μέσα από τη σωστή προβολή της ιστορίας του λιμένα μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό κύκλο διεθνών επαφών που θα έχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και την εθνική οικονομία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο project για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.

Στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά βρέθηκαν στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης και ο Στέλιος Κονταδάκης όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή Ηλία Γουζούαση με τον οποίο συνομίλησαν για τη διαχείριση της πανδημίας και των περιστατικών Covid. Το 35% των κλινών του Νοσοκομείου μετατράπηκε στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας σε κλίνες covid και από τα μέσα Μαρτίου θα επανέλθουν σταδιακά σε απλές κλίνες, ενώ δρομολογείται η δημιουργία κλινικής post- covid.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συντονίστρια και Διευθύντρια ΤΕΠ &COVID19 Στυλιανή Γερακάρη, ο Διευθυντής Μ/Γ Κλινικής Κωνσταντίνος Πατσούρας, ο Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Νικόλαος Βλαχάκος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ειρήνη Ραλλιά και οι Τομεάρχες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Καλλιόπη Πρίντζιου και Ευστάθιος Τσαλουχίδης.

Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης, τα στελέχη του κόμματος είχαν μια σύντομη συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ Α’ Πειραιά και Νήσων και της ΟΝΝΕΔ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κουλιζάκος Μιχαήλ,  ο Γραμματέας ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Νίκος Μουσελής, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Σφακιανάκης, ο Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας & Επικοινωνίας ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Παναγιώτης Αθανασόπουλος, η Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Ελένη Πέτρακα, το Μέλος Πολιτικής Επιτροπής και Τομεάρχης Παιδείας και Μορφωτικών Υποθέσεων ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος Ντίζος, η Μέλος Πολιτικής Επιτροπής- Υπεύθυνη Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά Λίτσα Αγαλοπούλου Πετράκου, το μέλος ΠΕ ΝΔ Αλεξάνδρα Κάρλε, η Τομεάρχης Μετανάστευσης ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Γιώτα Κοσκινά, ο Υπεύθυνος – Τομεάρχης Social Media ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Βασίλης Καραγιάννης, ο Υπεύθυνος – Τομεάρχης Επιχειρηματικότητας ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων Χαρουτιούν Μαρκαριάν, η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Καμινίων Αικατερίνη Γαρδούνη, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κέντρου Πόλεως Πειραιά Λεωνίδας Κουτρουμάνος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κυθήρων Αντώνιος Μαυρομάτης, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και επικοινωνίας ΔΗΜΤΟ Νέου Φαλήρου Ιωάννης Κασιδιάρης, η Γραμματέας ΔΗΜΤΟ Καμινίων Αντωνιάδου Μαρία και ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένας Δήμος που δίνει πνοή στην Αττική. Δημιουργεί ευκαιρίες, αναπτυξιακές προοπτικές, στηρίζεται σε μεγάλες επενδύσεις και εμβληματικά έργα υποδομής. Οι επισκέψεις μας σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον ΟΛΠ, τον Δήμο Πειραιά, τον ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και το «Τζάνειο» Νοσοκομείο μας έκαναν να κατανοήσουμε τη δυναμική της πόλης. Η οικονομία, που παρά την πληθωριστική κρίση στηρίζεται καθημερινά μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο με μειώσεις φόρων, εισφορών και έκτακτες ενισχύσεις, η συνεχής προσπάθεια των υγειονομικών που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους για να αναμετρηθούν με την πανδημία σώζοντας εκατοντάδες ζωές, η ανάπτυξη του λιμανιού και προσέλκυση επενδύσεων, τα μεγάλα έργα υποδομής που από μακέτες έγιναν εργοτάξια και παραδίδονται στους πολίτες, η αναδιάρθρωση του Δήμου και η πρόοδος των υπηρεσιών είναι μόνο μερικά από όσα είχαμε την ευκαιρία να δούμε στη σημερινή μας επίσκεψη. Ο Πειραιάς δεν είναι μια πόλη χωρίς προβλήματα, ωστόσο είναι μια πόλη η οποία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια άλματα προς το μέλλον χάρη στη συνεργασία πολιτών, φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης. Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα σε έναν Δήμο της Αττικής και έναν νομό της περιφέρειας. Και αυτό που θέλουμε, μετά από προτροπή του προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να ακούσουμε τα προβλήματα των κατοίκων, να καταγράψουμε τις εκκρεμότητες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Θέλουμε και βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες όλο τον χρόνο,  κάθε μέρα και αυτό είναι το χρέος και το καθήκον μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr