Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας και είμαι βέβαιος ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες» ανέφερε. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές και στο δημοψήφισμα του 2015 που είχε πραγματοποιηθεί τέτοια μέρα σήμερα.

“Τέτοιες μέρες το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Την κοινωνία της τότε χτυπούσαν αλλεπάλληλα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού. Σαν σήμερα στις 5 Ιουλίου του 2015 διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα που λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Καμία άλλη κοινωνία δεν υπέφερε τόσο”

“Αλλά το τίμημα ήταν βαρύ κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο που μας οδήγησε σε νέο κύκλο λιτότητας. Καμία άλλη κοινωνία δεν υπέφερε τόσο” τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015. Εκείνες οι εικόνες έσβησαν οριστικά. Εδώ και τρία χρόνια ο τόπος έχει νέα κυβέρνηση που οδηγεί την πατρίδα σε νέα εποχή. Πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επενδύσεων. Απελευθερωμένη από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας” αναφέρθηκε.

Για την Τουρκία

«Στους έωλους ισχυρισμούς απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο ενώ στη δική της προκλητικότητα αντιτάσσουμε την δική μας ετοιμότητα. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατικών φαντασιώσεων» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: pagenews.gr