Ναβάλνι: Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δέχθηκε την πρώτη επίπληξη στην αποικία κρατουμένων ύψιστης ασφαλείας ΙΚ-6

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δέχθηκε την πρώτη επίπληξη στην αποικία κρατουμένων ύψιστης ασφαλείας ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ και στην οποία έγινε η μεταγωγή του πριν από μία εβδομάδα. Αυτό αναφέρεται στο Twitter του Ρώσου πολιτικού.

Σύμφωνα με τον Ναβάλνι, η αναφορά εναντίον του είχε συνταχθεί στην σωφρονιστική αποικία Ν2 στην πόλη Ποκρόφ , στην οποία εξέτιε την ποινή του.

«Η πρώτη μου φυλακή αποδείχθηκε ότι συνέταξε μια αναφορά, σύμφωνα με την οποία τις δύο τελευταίες ώρες που ήμουν εκεί, «παραβίασα τον κώδικα ενδυμασίας». Στις 6:30 το πρωί πήγα στο μπάνιο φορώντας ένα μπλουζάκι και όχι με τη στολή του κρατούμενου. Για να καταλάβετε, στις 6:30 το πρωί όλοι οι κρατούμενοι πλένονται και ξυρίζονται και όλοι πηγαίνουν στο μπάνιο με μπλουζάκι. Όμως εγώ περπατούσα επικίνδυνα! Περπατούσα ως εξτρεμιστής και το μπλουζάκι μου απειλούσε την παρούσα κυβέρνηση» έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 τον κάλεσε η επιτροπή της φυλακής και του έκανε επίπληξη. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι επιπλήξεις που γίνονται σε κρατούμενο «καίγονται» (παραγράφονται) έναν χρόνο μετά την τελευταία επίπληξη που έχει δεχθεί. Εάν δεν υπήρχε η αναφορά για το μπλουζάκι, οι επιπλήξεις που είχε δεχθεί θα είχαν πάψει να υπολογίζονται από το Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ύστερα από δύο επιπλήξεις, θα μπορούσε να σταλεί σε ένα κελί τιμωρίας, όπου «θα μπορούσες εύκολα να πεθάνεις από “πνευμονία” ή να σπάσεις τον λαιμό σου πέφτοντας από το κρεβάτι (τότε κάποιος θα ανταμειβόταν με μια επίσκεψη στη μητέρα σου!)».

Στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισείουν επιπλέον ποινής κάθειρξης έως 15 έτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr