Μόσχα: «Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Επίσκεψη στη Μόσχα για διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aλεξάντρ Γκρουσκό πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Τι συζητήθηκε

Κατά τις διαβουλεύσεις χθες Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, «αναλύθηκε διεξοδικά η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν έπειτα από τις συνομιλίες σε ανώτατο και υψηλό επίπεδο, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ημερήσια διάταξη των επικείμενων πολιτικών επαφών και εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Ετους Ιστορίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, το 2021 – 2022».

«Υπογραμμίστηκαν οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των αρνητικών συνεπειών της.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεύρυνση του νομικού-θεσμικού πλαισίου της συνεργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού ΥΠΕΞ, που καταλήγει:

Κρεμλίνο

Μόσχα: Και περιφερειακά προβλήματα

«Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα με έμφαση στη διευθέτηση του Κυπριακού, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

»Εθίγησαν θέματα των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για αμοιβαία επωφελή συντονισμό σε πολυμερή φόρα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ και του ΟΣΕΠ και για την αμοιβαία υποστήριξη κατά την εκλογή των οργάνων τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr