Νωρίτερα επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους

O Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα Πέμπτη στην Πετρούπολη, απ’ όπου για ακόμα μία φορά έθεσε τα διλήμματα των εκλογών. Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Στις εκλογές υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω, αν θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων. Μιας Ελλάδας αδύναμης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα από τη δυτική Αττική θα είναι ισχυρό και θα είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για μια ισχυρότερη Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Με αφορμή, δε, το γεγονός ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη δυτική Αθήνα, είπε ότι «θα κάνουμε πράξη το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα, να οδηγήσουμε τη χώρα μας πιο μπροστά όπως της αξίζει».

Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού.

Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο ακόμη.

«Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr