Η άτυπη σύνοδος ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έγινε η αφορμή για συναντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η άτυπη σύνοδος ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έγινε η αφορμή για συναντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.Μία εξ αυτών, διμερής, έγινε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ ΜακρόνZητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, μπήκαν στο στόχαστρο των δύο ηγετών, με βάση πληροφόρηση από κυβερνητικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της και της εδαφικής ακεραιότητάς της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την στήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

Πηγή: pagenews.gr