Ειδική αναφορά στις τριετίες έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδική αναφορά στις τριετίες έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.  «Προφανώς θα εξετάσουμε το θέμα των τριετιών, είναι υποχρέωση μας να το δούμε, όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10%, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμη» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «καλύτεροι μισθοί, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερα έσοδα. Ανάπτυξη σημαίνει καλύτεροι μισθοί».

Μιλώντας για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «αναγνώρισα ότι πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας δεν είδαν διαφορά και μέχρι που να σβήσει η προσωπική διαφορά από τις αυξήσεις των συντάξεων, και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους εκείνους που πλήττονται από την προσωπική διαφορά και δεν βλέπουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, πρωτίστως αυτούς που έχουν χαμηλές συντάξεις». Τόνισε επίσης ότι αυξήσεις στις συντάξεις θα δοθούν και του χρόνου.

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο

Τη διαβεβαίωση ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νερό. «Οι δυο αυτές εταιρείες μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου και θα φύγουν από το υπερταμείο» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε με νόημα «Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Ανήμερα της εκλογικής νίκης της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1990, 33 χρόνια πριν, με 46,8% με 150 έδρες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για να έχει μόλις 150 βουλευτές, κάνοντας τους συνειρμούς με το σήμερα και το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν μιλάμε για «πρώτη κάλπη», στις 21 Μαΐου αλλά «για τη μόνη κάλπη». «Αυτή θα καθορίσει τα πάντα, αυτή θα καθορίσει την καθαρή εντολή για να φέρει την κυβερνητική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα» είπε. «Αν η εντολή που θα πάρουμε στην πρώτη κάλπη είναι καθαρή εντολή στη ΝΔ με ένα ισχυρό ποσοστό, από εκεί και πέρα όλα θα βρουν το δρόμο τους εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές» υπογράμμισε. Τόνισε παράλληλα ότι τα διλήμματα των εκλογώv είναι πολύ καθαρά. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ. «Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα σήμερα το 2023 είναι καλύτερα από το 2019» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr