Σε όλα τα θέματα που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα και απασχολούν την ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική συνέντευξή του

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την  πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας εξακολουθούν και κινδυνεύουν και από τη μετάλλαξη Όμικρον”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: “Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία».

Για την Όμικρον

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, βλέπουμε μια αποκλιμάκωση, ενώ η Όμικρον φαίνεται πως είναι σαν μια απλή γρίπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή. Δεν είναι γρίπη η Όμικρον, γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα και αυτό μας κλάνει τώρα πιο αισιόδοξους»

Μας επιφύλαξε εκπλήξεις ο ιός

“Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί”.

“Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ και έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”, είπε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και τονίζοντας ότι “δεν κατέρρευσε, ούτε θα καταρρεύσει”.

Για τη μελέτη Τσιόδρα Λύτρα

Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε”.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Πρωθυπουργός απάντησε: “Χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες πάνω στην πανδημία από σοβαρούς ανθρώπους. Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων και στοχοποιήθηκε από την αντιπολίτευση, γι’ αυτό και επέλεξε να μείνει πίσω από τις κάμερες…”.

Για την επιχείρηση «Ελευθερία»

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επιχείρηση «Ελευθερία». «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά. Δεν έχουμε πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ειδικά μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπάρχουν από τους ειδικούς.

Όταν ρωτήθηκε για τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, είπε ότι υπάρχει η επιλογή «να πράξουν το σωστό». Πρόσθεσε ότι το πρόστιμο δεν είναι αμελητέο, για να συμπληρώσει ότι αν δεν υπήρχε, θα ήταν άδικο για εκείνους που έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο.

Όχι σε Lockdown

«Κάποιες συνήθειες της πανδημίας θα μας συνοδεύουν για πάντα, όπως η μάσκα στα νοσοκομεία και στα μέσα μεταφοράς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, ενώ είπε ότι δικαιώθηκε η επιλογή για το άνοιγμα των σχολείων.

Για τις τιμές των τεστ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας είναι από τις πρωταθλήτριες στο testing, ότι δίνεται η δυνατότητα δωρεάν τεστ σε αρκετές δομές – και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο όπλο μας δεν είναι τα μοριακά τεστ, αλλά τα τεστ αντιγόνου, που δίνουν τη δυνατότητα μαζικού ελέγχου του επιδημιολογικού επιπέδου του πληθυσμού.

Τα σχολεία

“Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Άνοιξαν πολύ οργανωμένα και σπεύσαμε να καλύψουμε τα κενά. Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα σχολεία ήταν σοβαρός και υπεύθυνος. Το 50+1 μας το επέδειξε η Επιτροπή”.

Σε αναστολή το 25% των εργαζομένων της εστίασης για δύο εβδομάδες που ισχύουν τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων της εστίασης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό που έχει συμβεί από την πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι προφανώς και στον κλάδο του πολιτισμού αλλά και στον κλάδο της εστίασης. Θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις για δύο εβδομάδες να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε αναστολή», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξει κρατική παρέμβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr