Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γύθειο στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά τη λήξη του τριήμερου πένθους

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γύθειο στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά τη λήξη του τριήμερου πένθους που κηρύχθηκε μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες. 

Μιλώντας για το ναυάγιο της Πύλου ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «καθάρματα» του διακινητές μεταναστών που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και συμπληρωσε με αιχμές προς το ΣΥΡΙΖΑ «όσο οργισμένοι είμαστε με αυτούς τους διακινητές, που είναι τελικά και οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, πιστεύω άλλο τόσο απογοητευμένοι είμαστε με αυτούς οι οποίοι πάνω σε αυτή την τραγωδία βρήκαν και πάλι ευκαιρία να καταγγείλουν την ίδια τους τη χώρα και το Λιμενικό, το οποίο έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ μαζί τους. Τους αφήνουμε μόνους τους στην απομόνωσή τους. Απλά θέλω μόνο να θυμίσω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της ανθρωπιάς ήταν οι ίδιοι οι οποίοι επέτρεψαν τα «κάτεργα της Μόριας». Ήταν οι ίδιοι που άνοιξαν τα σύνορα της πατρίδος σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα το 2015. Ήταν οι ίδιοι οι οποίοι πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν τότε στη Μόρια. Και αυτοί έρχονται τώρα και μας λένε ότι είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για ανθρωπισμό».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες της Λακωνίας να φτάσουν το κόμμα σε ποσοστά του 50% και άνω τις επερχόμενες κάλπες λέγοντας: «Θέλω όλοι μαζί να βάλουμε και ένα στοίχημα: το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία πρέπει να γράφει «5» μπροστά. Για λίγες εκατοντάδες ψήφους σας «έκλεψαν» την πρωτιά τα Δωδεκάνησα, αυτό πρέπει να το… διορθώσετε», ενώ πρόσθεσε για τις εκλογές: «Δεν θα επιτρέψω καμία εκδήλωση αλαζονείας και αυταρέσκειας. Στις 25 ψηφίζουμε, 26 σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr