Στο 22ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τη συμμετοχή μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Η απόλυτη, άμεση προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσω να διασφαλίζω ότι οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν και ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Κάλεσμα στους επενδυτές

Μιλώντας στη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται διαδικτυακά και έχει τίτλο «Ελλάδα – Κοιτώντας μπροστά με αυτοπεποίθηση», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας αλλά και τους εργαζόμενους από άλλες χώρες να πάρουν την απόφαση να εργαστούν από την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα φυσικά της πλεονεκτήματα και τα κίνητρα που προσφέρει, υπογραμμίζοντας ότι παρά την αναταραχή που έφερε η πανδημία στη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο, «έχουμε εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων».

«Η Microsoft επέλεξε την Ελλάδα για την ανάπτυξη data center. Η Volkswagen ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνης κινητικότητας και ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ένα από τα νησιά μας. Η Pfizer, εντυπωσιασμένη από το ταλέντο που υπάρχει στη χώρα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει ένα δεύτερο κόμβο στην πόλη της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις πολυάριθμες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πλάνο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Τα σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στην πρότασή μας έχουν στόχο να καλύψουν το επενδυτικό χάσμα αλλά και να διευκολύνουν την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ με δεδομένο ότι η πανδημία της Covid-19 έδειξε ότι η αποκεντρωμένη, εξ αποστάσεως εργασία ήρθε για να μείνει, τόνισε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά μέρη που θα μπορούσε κανείς να ζήσει, τα οποία συνδυάζουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Μια χώρα ευλογημένη με φυσική ομορφιά και με μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στην προσέλκυση του παγκόσμιου κεφαλαίου».

«Έχοντας μειώσει τη φορολόγηση του εταιρικού εισοδήματος και μερίσματος, τώρα μειώνουμε και τη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων εισφορών και της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ψηφιοποίηση του δημοσίου: «Απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε πολυάριθμες υπηρεσίες και διαδικασίες που απαιτούσαν φυσική επαφή. Η ψηφιοποίηση του κράτους είναι το βασικό όχημα για την άρση των εμποδίων και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Και η ψηφιακή εκπαίδευση διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr