Την άποψη ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουμε ποια κυβέρνηση και όχι ποια αντιπολίτευση θα έχουμε, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Την άποψη ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουμε ποια κυβέρνηση και όχι ποια αντιπολίτευση θα έχουμε, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ, θέτοντας στο τραπέζι μία σειρά θεμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές με ισχυρή πλειοψηφία. Η επόμενη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει», τόνισε στην αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αναφορικά τη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν περίμενε διαφορά 21 πόντων.

«Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Αισθανόμουν την ανταπόκριση των πολιτών. Έδειχναν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους. Αν περίμενα αυτήν τη διαφορά; Θα απαντήσω ευθαρσώς όχι. Αυτό όμως αυξάνει τις ευθύνες μας».

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά, καταλάβαινα από τις επαφές μου με τους πολίτες. Αν με ρωτάτε εάν περίμενα το μέγεθος της νίκης, θα σας έλεγα όχι, ότι θα αυξάναμε ποσοστό, ψήφους και θα είχαμε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί είναι θετική ψήφος και όχι καταψήφιση του αντιπάλου. Σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και η κοινωνία, γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε ο υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Νικήθηκε η τοξικότητα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι  «δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να λοιδορήθηκε και να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μηνύματά τους να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική τους».

Πηγή: pagenews.gr