Μητσοτάκης στην Επίτροπο Ενέργειας: Υποδεχόμενος την επίτροπο Σίμσον στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Έρχεστε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή”.

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Επίτροπο Ενέργειας τόνισε ότι “Κανένα κράτος-μέλος της Ευρωπαίκής Ένωσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση μόνο του”  προσθέτοντας ότι ανυπομονεί για τις επόμενες κινήσεις της Κομισιόν, η οποία διαθέτει καλά «εργαλεία» στα χέρια της.

Υποδεχόμενος την επίτροπο Σίμσον στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έρχεστε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή. Ανυπομονώ για τη συζήτησή μας. Χθες ήμουν στη Δυτική Μακεδονία για να εγκαινιάσω το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό στην ΝΑ Ευρώπη. Χτίστηκε μέσα σε 20 μίνες. Αϊτή είναι μια ένδειξη της δέσμευσής μας να κάνουμε την “πράσινη” μετάβαση πραγματικότητα και να επωφεληθούμε πλήρως του ηλίου. Είναι ένα project όμως μελλοντικό. Με απασχολεί πολύ το παρόν.

Με τη ρωσική εισβολή παρατηρούμε όλοι -εσείς το ξέρετε καλά- μια άνευ προηγούμενου αστάθεια και αυξήσεις στις τιμές του φυσικοί αερίου. Η σύγκριση στις τιμές του φυσικοί αερίου και στις τιμές της ηλεκτρικής ενεργείας προκαλεί σημαντική ταλαιπωρία στην Ευρώπη άλλα και εδώ στην Ελλάδα.

Έχουμε επιδοτήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πόρους από το σχήμα ETS άλλα και από εθνικούς πόρους. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση μόνοι μας. Θέλω να σας πω ότι είναι κρίσιμο να εξετάσετε όλες τις πιθανές επιλογές για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ειδικά για τις τιμές του φυσικού αερίου, δεν αντικατοπτρίζουν τις προμήθειες. «Δεν έχει αλλάξει και κάτι στην πραγματικότητα. Άλλα οι τιμές έχουν αυξηθεί. Οπότε θεωρώ ότι όλες οι επιλογές πρέπει να μπουν στο τραπέζι και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε γρήγορα να “σπάσουμε” τον δεσμό μεταξύ των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών της ηλεκτρικής ενεργείας».

«Ανυπομονώ για τις επόμενες κινήσεις της Κομισιόν. Έχει καλό “κουτί εργαλείων” για τα Κράτη-Μέλη. Γιατί κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση. Σίγουρα όχι μια χώρα όπως η Ελλάδα… ακόμα υποφέρουμε από την “κληρονομιά” που μας άφησε η 10ετης κρίση»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr