Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων της χώρας θα έχει σήμερα στις 4:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή της «συνάντησης» αυτής αποτέλεσε η επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ από αναρχικούς,την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου άτομα, τα οποία αφού βανδάλισαν το γραφείο του, του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό, όπου αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η εικόνα αυτή, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων και της ΠτΔ μεταξύ άλλων, που καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αποφάσισε να συζητήσει σήμερα με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, καθώς και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αποφασιστούν δράσεις για να σταματήσει η κατάσταση με τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε Πανεπιστήμια από αγνώστους. Όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναμένεται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία και η προστασία των Πανεπιστημίων. «Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο», ανέφερε με τη σειρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει ανακοινώσει πως έχουν επικηρυχθεί οι δράστες της επίθεσης προς 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους στις Αρχές. Η επικήρυξη των αναρχικών για το περιστατικό, ενόχλησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Έβρο, Αναστασία Γκαρά, η οποία στην ΕΡΤ δήλωσε πως «η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr