Απάντηση στα σενάρια που διακινούνται για σχηματισμό ολιγόμηνης «κυβέρνησης ειδικού σκοπού για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών» από τους ηττημένους των εκλογών της 21ης Μαΐου, μετά και την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση στα σενάρια που διακινούνται για σχηματισμό ολιγόμηνης «κυβέρνησης ειδικού σκοπού για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών» από τους ηττημένους των εκλογών της 21ης Μαΐου, μετά και την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Λίγο πριν τις κάλπες έπεσαν οι μάσκες. Όταν έλεγα ότι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση, αυτό εννοούσα αλλά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ σε αυτή την έκταση. Από την κυβέρνηση των ηττημένων περάσαμε στην κυβέρνηση των απελπισμένων. Τι θα κάνουν; Θα παρέμβουν και στη Δικαιοσύνη; Οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης. Θέλουν να μας στείλουν φυλακή για να σώσουν τις καρέκλες τους. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα».

Η πορεία της συνέντευξης:

Για τις πρώτες 100 μέρες: Θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα τις πρώτες 100 μέρες, γιατί θα έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση.

Για το όποιος κερδίσει μένει, όποιος χάσει μένει και τον κ. Τσίπρα: Χρησιμοποίησα αυτή τη φράση μιλώντας για μπάσκετ, αυτό ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους. Ο κ. Τσίπρας είπε, «αν χάσει ο Μητσοτάκης να φύγει, αν χάσω εγώ με εκτιμούν» οπότε θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετά τις ήττες ανοίγει αυτή η συζήτηση στα κόμματα.

Για το δημογραφικό: Τα άλλα κόμματα δεν μιλούν, εμείς έχουμε κάνει πολλά, δώσαμε το επίδομα γέννας, φτιάχνουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυξάνουμε το αφορολόγητο κ.α. Όλα αυτά υπάρχουν στο πρόγραμμά μας. Τρίτον, θα υπάρχουν αλλαγές στα πρόσωπα. Έχω βαθμολογήσει στη διάρκεια των ετών, έχω δεσμευθεί ότι θα έχουμε περισσότερες γυναίκες.

Για την ανθρωπογεωγραφία της επόμενης κυβέρνησης: Πρώτον, το επιτελικό κράτος είναι κατάκτηση και μπορεί να βελτιωθεί. Δεύτερον, θέλω να δημιουργήσω υπουργείο στεγαστικής και δημογραφικής πολιτικής.

Για ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων-ειδικού σκοπού για τις παρακολουθήσεις και τα Τέμπη: Λίγο πριν τις κάλπες έπεσαν οι μάσκες. Όταν έλεγα ότι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση, αυτό εννοούσα αλλά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ σε αυτή την έκταση. Από την κυβέρνηση των ηττημένων περάσαμε στην κυβέρνηση των απελπισμένων. Τι θα κάνουν; Θα παρέμβουν και στη Δικαιοσύνη; Οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης. Θέλουν να μας στείλουν φυλακή για να σώσουν τις καρέκλες τους. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr