Για το δίλημμα των εκλογών μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες στο Ευπάλιο Φωκίδας

Για το δίλημμα των εκλογών μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες στο Ευπάλιο Φωκίδας. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως κοστίζει 70 δις. ευρώ και εάν εφαρμοστεί θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια. «Απέναντί μας, τι έχουμε ακριβώς; Έχουμε ένα κόμμα και έναν αρχηγό ο οποίος πάνω στην πρεμούρα του να ακουστεί ευχάριστος στους πολίτες, πήρε το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει και το οποίο στοίχιζε 45 δισεκατομμύρια και πρόσθεσε καμιά τριανταριά δισεκατομμύρια ακόμα, για να μας πει ότι θα κάνει τι ακριβώς; Θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα; Θα ξανά οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια; Ποιος μπορεί να πιστέψει πραγματικά σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα πρόγραμμα 70 δισεκατομμυρίων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στην εκδήλωση αποκατάστασης του ελαιώνα Άμφισσας, ο οποίος επλήγη από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2022 με συνέπεια την καταστροφή 35.000 ελαιοδέντρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε συμβολικά μια ελιά.

Σημειώνεται πως έχει δημιουργηθεί φορέας Διαχείρισης υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την αποκατάσταση του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, καθώς και για τη γενικότερη προστασία, ανάδειξη, βιώσιμη ανάπτυξη, ολοκληρωμένη διοίκηση και διαχείριση του Ελαιώνα, ως σύνολο.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά κι εγώ εκείνες τις ημέρες, στις αρχές Ιουλίου του περασμένου έτους, όταν η περιοχή σας δοκιμάστηκε από μια πυρκαγιά, τη θλίψη, τη στεναχώρια, την οποία έβλεπα στα μάτια σας για τη μεγάλη οικολογική αλλά και οικονομική καταστροφή που υπέστη ένα τμήμα του πιο ιστορικού, του μεγαλύτερου ενιαίου ελαιώνα της πατρίδα μας. Είχα δεσμευτεί τότε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε ο ελαιώνας να ξαναγίνει, αλλά να ξαναγίνει καλύτερος απ’ ό,τι ήταν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε -και να λέμε και τα πράγματα όπως είναι- ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελαιώνα δυστυχώς ήταν παρατημένο, πράγμα το οποίο πάντα μου προκαλούσε κάποια ερωτηματικά. Διότι μιλάμε για έναν ελαιώνα ο οποίος είναι εικονικός, ο οποίος ταυτίζεται με το Δελφικό τοπίο και ο οποίος θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς και όχι σύμβολο εγκατάλειψης του πρωτογενούς τομέα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr