Μητσοτάκης: Ο Δημοσθένης Δούκας γράφει για το νέο δίαυλο επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες.

«Συναντήσεις και συζητήσεις με προσωπικές διαδρομές», εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών, με την χρήση της εφαρμογής podcast ,που είναι όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε ως  «ένα πιο ανθρώπινο και πιο προσωπικό» τρόπο διαλόγου με τους πολίτες.

Η ιδέα της πρωτοβουλίας εστιάζεται στην κλήση στο Μέγαρο Μαξίμου , για μία πολύ ανοιχτή συζήτηση, ανθρώπων που μέσα από την προσωπική τους διαδρομή έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και έχουν να πουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για διάφορες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.  Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε  την Άδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται με θάρρος τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Δεν είναι όλοι οι αυτιστικοί, ο “άνθρωπος της βροχής”. Δεν ήξερε κανένας πως είναι η εικόνα ενός αυτιστικού ενήλικα που περπατάει στο δρόμο. Οπότε εδώ εγώ χρησιμοποίησα το παιδί μου και τα βίντεό του και τις φωτογραφίες του ώστε να δείξω, γιατί μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Πως είναι στο δρόμο, πως περπατάει, ποιες είναι οι κινήσεις του, ποιες είναι οι κραυγές που βγάζει, γιατί συμπεριφέρεται περίεργα ένας άνθρωπος που είναι αυτιστικός στο δρόμο. Και η επιτυχία μου είναι ότι λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που μου λένε, είδα έναν Γιάννη σήμερα. Αυτή είναι η επιτυχία μου», η ίδια εξηγεί συνομιλώντας με τον Πρωθυπουργό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr