Με έμφαση στην ανάγκη να αναδειχθεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την σταθερή πορεία της Χώρας και στην νέα τετραετία προσέρχεται στο αποψινό ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με έμφαση στην ανάγκη να αναδειχθεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την σταθερή πορεία της Χώρας και στην νέα τετραετία προσέρχεται στο αποψινό ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, με βάση όσα έπραξε έως τώρα κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, να αναδείξει τη σημασία της αυτοδυναμίας για την σταθερότητα της Ελλάδας, καθώς επενδύει πολλά στην σύγκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ της τετραετίας της ΝΔ 2019 – 2023  και της πενταετίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προηγήθηκε. και την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχευση είναι εξάλλου, να σταλεί το μήνυμα ήδη από την κάλπη της απλής αναλογικής, με ένα ποσοστό που θα προαναγγέλει την πλειοψηφία στην επαναληπτική, ενώ δεν αποκλείεται να ρίξει πυρά προς τους αντιπάλους του, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι θεματικές είναι έξι, όσες και οι πολιτικοί αρχηγοί: η πρώτη αφορά την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, η δεύτερη την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα, η τρίτη το Κράτος, τους Θεσμούς και την Διαφάνεια, η τέταρτη την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, η πέμπτη το Περιβάλλον και την Ενέργεια και η έκτη τη Νέα Γενιά. Η σειρά με την οποία θα απαντούν είναι κυκλική, και πάλι με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη του καθενός: στην πρώτη ενότητα απαντάει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δεύτερη ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κοκ. Στο τέλος, ο καθένας από τους ερωτώμενους μπορεί να κάνει μια καταληκτική τοποθέτηση διάρκειας τριών λεπτών, με σειρά αντιστρόφως ανάλογη της κοινοβουλευτικής δύναμης, κάτι που σημαίνει ότι το ντιμπέιτ θα κλείσει με την τοποθέτηση του Μητσοτάκη.

Αύριο, την επομένη της τηλεμαχίας, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα των επισκέψεων και των περιοδειών του στην ελληνική περιφέρεια.

Ειδικότερα, τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Μαγνησίας θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός.

Το πρωί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην πόλη των Τρικάλων, όπου θα λάβει μέρος σε συζήτηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου με θέμα «Για τις πόλεις που θέλουμε», στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στον Βόλο, όπου στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr