Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Μόνη πρόταση είναι η διακυβέρνηση από την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία , τόνισε με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έβαλε τέλος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη δείχνει να επιστρέφει στις παλιές λογικές του κρατισμού. Δεν έχω συνεπώς και πολλά πράγματα να συζητήσω μαζί του» είπε ο πρωθυπουργός και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσωπική εμμονή εναντίον του και συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.Αν βγαίνουν οι αριθμοί θα προσπαθήσει να τα βρει με τον κύριο Τσίπρα. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αν βγαίνουν οι αριθμοί, τότε μπορεί να δουν να επιστρέφει και με τη δική τους ψήφο ο κύριος Τσίπρας από το παράθυρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Χαρακτήρισε, δε, «αχταρμά» τα σενάρια συνεργασίας που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, δίχως να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία. Είμαστε ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Τι έχουν να πουν άραγε, οι διάφοροι “illuminati” που κάθε τρεις και λίγο βλέπουν εκτροπή;» διερωτάται.Εκτίμησε πως ο πρώτος μεγάλος στόχος σε εθνικό επίπεδο είναι η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας.

Συνόψισε πως οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των εκλογών και ειδικότερα το αν θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις ή αν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος: «Αυτό αποτυπώνεται και στις εκθέσεις διεθνών οίκων τις προηγούμενες ημέρες».

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή πως οι τουρκικές εκλογές γίνονται αύριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι δεκτικός ως προς το να συνομιλήσει με όποιον επιλέξουν οι Τούρκοι πολίτες ενώ υπογράμμισε πως οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για καλύτερες αλλά και για πιο δύσκολες μέρες: «Εμείς έχουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου».

Πηγή: pagenews.gr