Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, τρεις εβδομάδες πριν από τις επικείμενες εκλογές

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, τρεις εβδομάδες πριν από τις επικείμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί μια καθαρή νίκη και επιμένει στην σημασία της πρώτης κάλπης, έτσι ώστε να μην υπάρξει κυβέρνηση ηττημένων.

Παράλληλα, σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται για υψηλότερους μισθούς, μείωση των φόρων, βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Σε κάθε δυσκολία. Πρώτο μας μέλημα ήταν πώς να στηρίξουμε την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε με την πρωτομαγιά. Ο κύριος Τσίπρας είναι με την πρωταπριλιά, γιατί τάζει στους πάντες τα πάντα ανερυθρίαστα. 75 δισ. ευρώ κοστίζουν αυτά που τάζει. Αν επιχειρούσε να εφαρμόσει έστω ένα μέρος του προγράμματος η χώρα θα χρεοκοπούσε», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τη συνέπεια λόγων και πράξεων, που αποτελεί, όπως τονίζει, το εχέγγυο για την υλοποίηση και των «γαλάζιων» δεσμεύσεων για την περίοδο 2023-2027.

«Υψηλότεροι μισθοί, λοιπόν, κατά τουλάχιστον 25%, περισσότερες θέσεις εργασίας, συνέχιση μιας πολιτικής η οποία μειώνει τους φόρους λελογισμένα και στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Θα καταργήσουμε στο τέλος της τετραετίας το τέλος επιτηδεύματος. Θα μειώσουμε τη φορολόγηση στα τεκμήρια, θα μειώσουμε και άλλο τη φορολόγηση στην εργασία, τις εργοδοτικές εισφορές, κάτι που ξέρω πόσο πολύ απασχολεί και τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους. Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία του νέου ΕΣΥ, με αναβαθμισμένα νοσοκομεία, αναβαθμισμένα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία. Θα ξαναχτίσουμε ουσιαστικά από την αρχή, με πλήρη ανακαίνιση, παραπάνω από 150 Κέντρα Υγείας» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές, εκφράζοντας την πεποίθηση για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας:

«Να μας εξηγήσουν τα υπόλοιπα κόμματα πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται αυτή την «προοδευτική διακυβέρνηση», αυτή την κυβέρνηση των ηττημένων που κάποιοι θέλουν να δρομολογήσουν. Αυτή την κυβέρνηση που θα φέρει μαζί ενδεχομένως, στο μυαλό τους, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τον Βαρουφάκη, τη «Δήμητρα». Η «Δήμητρα» δεν είναι αστείο. Έχει και υποδιαίρεση η «Δήμητρα» ξέρετε. Εκατό «Δημητρούλες», 1 «Δήμητρα»… Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκρούσουμε αυτές τις σκέψεις: πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Από τη στιγμή που θα είμαστε νικητές με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο».

Τσίπρας: «Το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η Χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των  προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Εκτίμησε πως μετά τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα τα σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και επέκρινε το σχέδιο «Δήμητρα», το οποίο εισηγείται ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν είναι δικαιοσύνη η συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης να ζει με κουπόνια και κάποιοι «ημέτεροι» να κερδοσκοπούν. Και, για να το πω και στη δική σας γλώσσα την ποντιακή, άλλα ζα σπάουνταν κι άλλα μαρουκούνταν. ΚΑΤ Μας είπαν ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική κι έχει την υπογραφή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το συμβόλαιο δικαιοσύνης, όπως ανέφερε για τους παλιννοστούντες Πόντιους και τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Δεσμεύτηκε:

  • για δημιουργία διαρκούς διακομματικής επιτροπής που θα χαράξει σχέδιο δράσης για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923
  • εθνική σύνταξη στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας με πλήρες επίδομα σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς.
  • Και για τα δάνεια που αφορούν τις κατοικίες τους, δεσμεύτηκε για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων τόκων του αρχικού δανείου και ρύθμιση του υπολοίπου σε 240 άτοκες δόσεις μέχρι 100 ευρώ το μήνα.

Πρόσθεσε, ακόμη:

«Να θυμάστε από τις 22 και μετά τις δεσμεύσεις που έδωσα ενώπιον σας για τον ποντιακό ελληνισμό τις δεσμεύσεις που έδωσα για τους παλιννοστούντες Έλληνες του Πόντου, δεσμεύσεις που θα κάνουμε πράξη με την Προοδευτική πλειοψηφία από τις 22 του μηνός».

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του στις Σέρρες, όπου υποψήφιος θα είναι με τη ΝΔ, ο παραιτηθείς μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία Κώστας Καραμανλής.

«Αν θυμάστε, ο υπουργός των Τεμπών, ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός ο οποίος με κλάματα παραιτήθηκε. Παραιτήθηκε από υπουργός. Φάνηκε ότι η παραίτηση αυτή ήταν υποκριτική. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό, έχει όμως την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση» σημείωσε.

Σε μία μικρή ανάπαυλα,  ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε γεύμα στους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συζήτησε σε πιο χαλαρό κλίμα για πολιτική, εκλογές, την πορεία προς την κάλπη και όχι μόνο.

Τα μηνύματα των άλλων πολιτικών αρχηγών

Στην Θράκη περιόδευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Θράκη, αναφέρθηκε στο ζήτημα της φυγής νέων προς το εξωτερικό και μίλησε για το προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τους νέους και τις νέες.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ένα τεράστιο χρέος: Στις 21 Μαΐου να νιώθει κάθε δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης ότι το σπίτι του, το ΠΑΣΟΚ, είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα από το Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου κατέθεσε στεφάνι τιμώντας την μνήμη των αντιστασιακών που εκτελέστηκαν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν επιτρέπεται κανένας να μαγαρίζει τις αξίες, τις έννοιες, τα σύμβολα και τις σημαίες, για τις οποίες θυσιάστηκαν τόσοι και τόσοι αγωνιστές. Εμείς δεν κρατάμε μόνο κάποια γαρύφαλλα μπροστά στις κάμερες. Μαζί με αυτά, κρατάμε κυρίως τις σημαίες του αγώνα, της πάλης. Αυτές τις σημαίες εμείς τις κρατάμε ψηλά και συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε σε πολιτική συνεννόηση και σε εκλογική συνεργασία τις δυνάμεις που μένουν εκτός εκλογικής αναμέτρησης με απόφαση του Αρείου Πάγου και έθεσε υπό αμφισβήτησε το λογισμικό της εταιρείας που πραγματοποιεί τις εκλογές.

«Εχουν εγκαταστήσει ένα λογισμικό που μπο ρεί να κλέψουν τις εκλογές και το λέω ετσι ωμά,παρακαλέσαμε τον κ.Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα στην διακομματική να ελεγχθεί με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες το λογισμικό. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για κλοπή στις εκλογές είναι ικανοί για όλα» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των 100 ημερών με τις λύσεις που προτείνει για την χώρα.

«Το καταθέτουμε γιατί λέμε τι θα μπορούσε να γίνει σήμερα όχι στην Δευτέρα παρουσία όταν έρθει ο κομμουνισμός ή ο σοσιαλισμός, σήμερα, μέσα σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» επισημαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr