Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την παραλαβή του 5ου αεροσκάφους F-16 VIPER στην Πολεμική Αεροπορία

Ως «μια ηλιόλουστη χρόνια για την πατρίδα μας και τη Νέα Δημοκρατία» χαρακτήρισε το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης των έργων Ασφαλείας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI – Security of Supply and Information) και του 5ου αεροσκάφους F-16 VIPER στην Πολεμική Αεροπορία. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «εδώ στους ουρανούς πάνω από την Αττική πετούν δέκα σύγχρονα Rafale» τονίζοντας ότι «η πατρίδα μας είναι ισχυρή και ασφαλής, μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση που θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη. Εξουδετερωσαμε στην πράξη τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας. Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας για να συγκρατήσουμε τις τιμές στο ράφι» υπενθυμίζοντας ότι «από τον επόμενο μήνα θα υπάρχει και το market pass».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και σχολίασε ότι «είδα τον κ. Τσίπρα να τάζει σε λίγους συνταξιούχους ότι θα διορθώσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλο που αυτός ψήφισε»«Πόσο δούλεμα άλλο; Οι πολίτες γνωρίζουν και συγκρίνουν. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιτρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, μάλιστα, «να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» και «να συνεχίσουμε την προσπάθεια κυρίως για τη νέα γενιά» σημειώνοντας ότι «η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου είναι στα χέρια όλων σας».«Η πλειοψηφία θα αναγνωρίσει το γεγονός ότι κάναμε και λάθη. Θα γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτά που θα σας πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα τα υλοποιήσουμε όπως υλοποιήσαμε αυτά που σας είπαμε το 2019» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας «κάναμε πολλά και θα κάνουμε περισσότερα».

Όπως υπογράμμισε «η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή πσραταξη της πατρίδας και στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει». Διεμήνυσε, δε, ότι «μέχρι να διαλυθεί η Βουλή θα παράγουμε έργο».Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρώτες εκλογές και τόνισε ότι «στην πρώτη κάλπη να απενεργοποιησουμε τη νάρκη της απλής αναλογικής» κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα του μεταναστευτικού: «Τι θα γινόταν αν έπρεπε να έρθουμε σε συνεννόηση με άλλους για να φυλάξουμε τα σύνορα στον Έβρο;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr