Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη υπέγραψαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ

Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη υπέγραψαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann). «Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στη χώρα μας», είπε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε «η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός σημαντικού διεθνούς φόρουμ που θα αφορά τον πληθυσμό. Υπάρχουν τεράστιες νέες προκλήσεις και στοιχήματα και καλείται πλέον το νέο κέντρο στην Κρήτη να τα εξετάσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «οι οικονομίες των χωρών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ανεξάρτητα από τους πληθυσμούς τους και όταν γίνονται και μετακινήσεις πληθυσμών που είναι απόρροια κρίσεων όπως η κλιματική κρίση, ο κορωνοϊός, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για την μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα, χώρα με μεγάλη μεταναστευτική εμπειρία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αναφέροντας ότι «πριν από 100 χρόνια η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατ. Έλληνες από την Ανατολή, για να αποκτήσει η ίδια μετά μια μεγάλη διασπορά σε όλο τον κόσμο, ενώ σήμερα είναι αντιμέτωπη με την πιο δραματική πτυχή του φαινομένου».

Κλείνοντας αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως το πρόβλημα γίνεται «μοχλός πολιτικών και εθνικών σκοπιμοτήτων». Η Ελλάδα, κατέληξε, προστατεύει εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και σώζει ζωές κατατρεγμένων.

Πηγή: pagenews.gr