Μητσοτάκης για φωτιά στην Πεντέλη: Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, τον ενημέρωσαν για την επιχείρηση πυρόσβεσης και τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαίτησαν διαρκή ανασχεδιασμό

«Με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες της πυρκαγιάς, που εξαπλώθηκε σε οικιστικό ιστό υπό ακραίες καιρικές συνθήκες για την ενίσχυσή της, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», δηλώνει κυβερνητικό στέλεχος. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, τον ενημέρωσαν για την επιχείρηση πυρόσβεσης και τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαίτησαν διαρκή ανασχεδιασμό, με βάση μεταβαλλόμενα δεδομένα, ο συντονιστής επιχειρήσεων Αττικής, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Νιάφας και ο υποστράτηγος, κλαδάρχης πυροσβεστικών επιχειρήσεων, Χρήστος Λάμπρης, τα στελέχη δηλαδή που σήκωσαν το βάρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίο συνόδευσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρ. Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρ. Τριαντόπουλος και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασ. Παπαγεωργίου, πέρα από τις λεπτομέρειες της επιχείρησης κατάσβεσης, ενημερώθηκε αναλυτικά για το εύρος της καταστροφής, για τις καμένες εκτάσεις και τα σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Στις δηλώσεις του αξιολόγησε ως κατ’ αρχάς θετικό το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές είναι περιορισμένος, δεδομένου ότι η φωτιά μπήκε στον αστικό ιστό, ενώ επανέλαβε ότι θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών καθώς και αποζημίωσης. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, είπε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, γεννά εύλογα ερωτήματα».

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις περιοχές που επλήγησαν βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε: «Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ενα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ενα άλλο όμως, ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να απαντήσει στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας την ανάγκη επίδειξης σοβαρότητας και υπευθυνότητας από τις πολιτικές δυνάμεις. «Οταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις “καμένα” και “ενσυναίσθηση”, ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Ολοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr