Τι δήλωσε ο Νότης Μηταράκης

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως εάν ο ίδιος παρακολουθείτο νόμιμα από την ΕΥΠ «και δεν υπήρχε κάτι εις βάρος μου, επειδή θα είχαν καταγραφεί προσωπικά μου στοιχεία, για μένα και την οικογένειά μου, ναι θα ήθελα να στοιχεία μετά από ένα διάστημα να καταστραφούν». Στην συνέχεια όπως είπε, οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν είναι υπεράνω του νόμου ενώ σημείωσε πως «υπάρχει απόρρητο για τα εθνικά θέματα». Παράλληλα επεσήμανε πως από την στιγμή που θα γίνουν κλήσεις από την Επιτροπή Διαφάνειας θα πρέπει να παραστούν», ενώ σημείωσε πως ένα ακόμη θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί είναι το τι διαρρέει από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή η μόνη νόμιμη επισύνδεση που έχει επιβεβαιωθεί είναι του κ. Ανδρουλάκη επισημαίνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να στήσει ένα σκηνικό με τις παρακολουθήσεις το οποίο θα καταρρεύσει όπως κατέρρευσε και η σκευωρία της Novartis αλλά και η υπόθεση με τους 38 στον Έβρο. «Είχε κάνει tweet και ο κ. Τσίπρας και έλεγε τότε πως ‘η κυβέρνηση ψεύδεται για τον Έβρο όπως ψεύδεται για τις υποκλοπές’», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο Open.

Τέλος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό ήταν πασιφανές από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Πηγή: pagenews.gr