Η εικόνα με τους 92 γυμνούς μετανάστες που έστειλαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Η εικόνα με τους 92 γυμνούς μετανάστες που έστειλαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη. Ο κ. Μηταράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, χαρακτηρίζει «ντροπή για τον πολιτισμό» τη συμπεριφορά της Τουρκίας «απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα».

Οι αναρτήσεις του υπουργού Μετανάστευσης

Έβρος: 92 μετανάστες προωθήθηκαν εντελώς γυμνοί από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος

Εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο καταγγέλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον εντοπισμό χθες 92 ατόμων τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr