Τη Δυτική Λέσβο επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Τη Δυτική Λέσβο επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, επέβλεψε τα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης: το νέο γήπεδο 5×5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμινέας, όπως και το νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή.

Επίσης, ο υπουργός επισκέφθηκε το σημείο περισυλλογής σωσιβίων στον Μόλυβο, από όπου και τόνισε πως «είναι σημαντικό, που πλέον το μεταναστευτικό βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν τη χρηματοδότηση έξι έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312 ευρώ αφορούν σε έκτακτες επιχορηγήσεις- αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε πως «έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση. Πρέπει να πιστωθεί στον κ. υπουργό ότι έχουν ελεγχθεί πλέον οι ροές».

Μηταράκης: Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο
Μετά το πέρας της επίσκεψης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε:

Πηγή: pagenews.gr