Μισούστιν: O Ρώσος πρωθυπουργός σε δηλώσεις που πραγματοποίησε επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η Δύση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένοχη για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, και όχι η Μόσχα

O Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η Δύση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένοχη για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, και όχι η Μόσχα.

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση στη Μόσχα, ωστόσο το δυτικό κατεστημένο γνωρίζει καλά το γεγονός ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ένοχο για το σημερινό τέλμα, υποστήριξε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να κατηγορήσουν τη χώρα μας για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, γνωρίζοντας καλά το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση είναι άμεση συνέπεια των πράξεών τους», είπε σε διευρυμένη συνεδρίαση του Ευρασιατικού Διακυβερνητικού Συμβουλίου.

Οι παράνομες κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν επιδεινώσει τις παγκόσμιες αρνητικές τάσεις, καθώς διεθνείς χρηματοοικονομικοί [θεσμοί], εταιρείες logistics και τράπεζες έχουν σταματήσει να παρέχουν δάνεια, ασφάλιση και εξυπηρέτηση για την πώληση τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία, ενώ οι τερματικοί σταθμοί λιμένων στο εξωτερικό έχουν μπλοκαριστεί, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
«Εδώ τα μέλη των ‘πέντε’ (σ.σ η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση – EAEU περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Κιργιζία) έχουν προφανή πλεονεκτήματα. Έχουμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο αυτάρκειας σε βασικά γεωργικά αγαθά Η EAEU είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας και είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε πλήρως και έγκαιρα τις υποχρεώσεις μας», επέμεινε ο Μισούστιν.

Τόσο η Ρωσία όσο και άλλα μέλη της ένωσης συμβάλλουν πολύ στην επίλυση προβλημάτων επισιτιστικής ασφάλειας και ενεργούν πολύ υπεύθυνα πρόσθεσε.

«Προτρέπω τους συναδέλφους [μας] να διατηρήσουν αυτή την πορεία και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της γεωργίας και την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών μας παραγωγών και τη λήψη αποφάσεων με συνέπεια για τη δημιουργία μιας ενιαίας αγροτικής αγοράς», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr