Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Καστελλόριζο

Στο Καστελλόριζο βρέθηκε παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε μονάδες, επιτηρητικά φυλάκια και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Tην παραμονή των Χριστουγέννων μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «Γρηγορόπουλος», του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή στην περιοχή. Μάλιστα, έγινε και μικρής διάρκειας ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα της πυραυλάκατου και παράθεση δείπνου.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ), όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της, συνταγματάρχη Αθανάσιο Φωτεινόγλου, σχετικά με την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της φρουράς, οι οποίοι φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το Καστελλόριζο, και αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέους έτους.

«Εδώ από το ακριτικό Καστελόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Ξεκαθαρίζουμε», συνέχισε, «ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε σχετική ανάρτηση μέσω Twitter, αναφέρει: «Από το υπερήφανο Καστελλόριζο & την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ του Πολεμικού μας Ναυτικού, μαζί με τα στελέχη μας, τους ακοίμητους φρουρούς του Αιγαίου μας, στέλνουμε τις πιο ζεστές ευχές μας. Καλά Χριστούγεννα! Με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr