Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας το «παρών» στις Σέρρες, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου, απηύθυνε έκκληση προς όλους ώστε να συμμορφωθούν στους κανονισμούς και τις υποδείξεις των ειδικών και των επιδημιολόγων, με σκοπό να υπάρξει αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και παραγόντων όπου εξετάστηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες αναφορικά με τα κρούσματα του φονικού ιού στην περιοχή. Αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις ο υπουργός τονίζοντας τις συνθήκες στις Σέρρες.

«Κατάφεραν και δάμασαν τον ιό, νίκησαν. Αλλά ξέρετε αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές και δεν είναι κεκτημένο. Αποφασίσαμε να το κάνουμε κεκτημένο, δηλαδή, να μηδενίσουμε τα κρούσματα τις επόμενες μέρες, μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Πρέπει να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον ιό ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξαναβγούμε στη ζωή. Να επανέλθει η ομαλότητα, η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα σχολεία κι όλα αυτά σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές αρχές».

Για αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από όλους να φορούν μάσκα και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους. «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή», σημείωσε, «είναι να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Γιατί αφορά τη ζωή μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε και θα νικήσουμε. Οι Σέρρες έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέφουν τη ζωή μας».

«Η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο υπουργός, «είναι να κερδίσουμε στο σύστημα υγείας δέκα μέρες. Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών να ανασάνει το σύστημα υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Μέχρι σήμερα καταφέραμε ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο την πανδημία αλλά και τους ασθενείς που νοσούν από διαφορετικές αιτίες και είναι παρά πολλοί αυτοί. Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr