Με κεντρικό σύνθημα «Μια φορά και έναν καιρό» το κέντρο της Αθήνας γέμισε με πολύχρωμες σημαίες και χαμόγελα από άτομα που θα γιορτάσουν για άλλη μια φορά το Athens Pride.

Ένα πολύχρωμο ποτάμι κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην Πλατεία Κοτζιά κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να συμμετάσχει στις δράσεις και εκδηλώσεις του Athens Pride.

Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση από την Πλατεία Κοτζιά υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής και με τη συμμετοχή αρμάτων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων και οργανώσεων. Τα άτομα που συμμετείχαν κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πλατεία Κοτζιά στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ στο κέντρο της πορείας/παρέλασης δέσποζε μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν. Δε φοβόμουν να υπάρξω, να χαρώ, να ζήσω. Δεν φοβόμουν να είμαι εγώ.

Όπως πάντα, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά… μέχρι τώρα. Γιατί τώρα… Τέλος τα παραμύθια.

Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται:

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως,

για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή,

για να μας ανήκουν τα σώματά μας,

για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς,

για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους,

για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας,

για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…

«Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησαν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Ειδικότερα συμμετείχαν: η ραπ μουσικός Mi55t, η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη για ένα stand-up show, ο Σπύρος γραμμένος, η Μπέσσυ Αργυράκη, και τέλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία πραγματοποιεί την κεντρική συναυλία της βραδιάς.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr