Στις 8 Μαρτίου θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την μεθεπόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου θα μπει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 8 Μαρτίου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από το Βουκουρέστι και το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ως προς το επικείμενο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας θα γίνει εντός του 15ημέρου, ωστόσο παραμένει ασαφές το πού, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσκεψη στη Θεσσαλία, με δεδομένα και τα ταξίδια στο εξωτερικό που έχει ο πρωθυπουργός.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα μας.

Ο συντονισμός δράσης των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, για την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, προγραμματίζονται συλλαλητήρια στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Καθηγητές και δάσκαλοι

Οι καθηγητές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι: «Στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων», ενώ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Πηγή: pagenews.gr