Η Metron Analysis δίνει την διαφορά στις 5,8 μονάδες στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, με τις απώλειες για τη ΝΔ να είναι 3,2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση

Δύο νέες δημοσκοπήσεις «φωτογραφίζουν» το πολιτικό σκηνικό 16 ημέρες μετά από την τραγωδία στα Τέμπη: H Metron Analysis, που παρουσίασε το δικό της γκάλοπ στο κεντρικό δελτίο του Mega δίνει ισχυρό προβάδισμα 7,4 μονάδων στη ΝΔ, ενώ η Pulse, που κάνει μόνον αναγωγή επί των εγκύρων, καταγράφει διαφορά 4 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Metron Analysis δίνει την διαφορά στις 5,8 μονάδες στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, με τις απώλειες για τη ΝΔ να είναι 3,2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση , τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει απώλεια 2 μονάδων και το ΠΑΣΟΚ να χάνει 0,8 της μονάδας. Σε μία «έκρηξη» αντισυστημικής ψήφου, όλα τα μικρότερα κόμματα καταγράφουν άνοδο – το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 5,9%, η Ελληνική Λύση από το 2,9% στο 4%, το ΜεΡΑ25 από το 2,9% πάει στο 3,5% και το κόμμα Kασιδιάρη από το 1,8 % στο 3,6%.

Στροφή προς την «αντισυστημική» ψήφο βλέπει – άλλα σε μικρότερο βαθμό – η Pulse, που καταγράφει στο 17,5% την αδιευκρίνιστη ψήφο, από 14% στην προηγούμενη μέτρηση. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εταιρεία, η ΝΔ χάνει 3,5 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία μονάδα, το ΚΚΕ κερδίζει μισή μονάδα, η Ελληνική Λύση παραμένει σταθερή, το ΜεΡΑ25 κερδίζει μισή μονάδα και το κόμμα Κασιδιάρη παραμένει σταθερό στο 2,5%.

Η δημοσκόπηση του Mega

Διαχρονικές ευθύνες βλέπει το 80% πίσω από την τραγωδία των Τεμπών , ενώ το 68% δηλώνει πλέον ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και το «πολιτικό σύστημα» μπαίνει στην ατζέντα ως ένα από τη σημαντικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, μετά από την κατάσταση της Οικονομίας και την ακρίβεια.

Η κυβέρνηση έχασε 8 μονάδες θετικής εικόνας, αλλά απώλειες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 32% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα, με απώλεια επτά μονάδων, ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης χάνει τρεις μονάδες. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ η ΝΔ διατηρεί πολύ μεγάλο προβάδισμα με 60% προς 22% , παρά το γεγονός ότι χάνει 11 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr