Ενθουσιασμένοι ήταν οι Θεσσαλονικείς που επισκέφτηκαν τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης 

Ενθουσιασμένοι ήταν οι Θεσσαλονικείς που επισκέφτηκαν τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης και είχαν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να επιβιβαστούν σε συρμό. Όσοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού και είδαν τον συρμό να κινείται στις ράγες, συνειδητοποίησαν πως… δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο και αφού χειροκρότησαν, μετά είπαν: «Πλάκα κάνεις! Ηρθε είναι πραγματικότητα».

Δεκάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές έξω από τον σταθμό της Παπάφη περιμένοντας υπομονετικά να ξεναγηθούν σε αυτόν. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες λίγο μετά τις 10 το πρωί, τους ξενάγησε στον σταθμό και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki, ανοιχτός είναι σήμερα Κυριακή τόσο ο σταθμός της Παπάφη όσο και το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας (10:00-15:00), ενόψει της έναρξης λειτουργίας που προγραμματίζεται για το 2023.

Για το σταθμό Παπάφη

Ο σταθμός Παπάφη είναι ο έβδομος στην σειρά σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Σε ώρες αιχμής, από τον σταθμό θα διέρχεται ανά κατεύθυνση κάθε 1,5 λεπτό ένας συρμός μήκους 52 μέτρων, χωρητικότητας 450 επιβατών. Το εισιτήριο για την επιβίβαση σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται κοντά στην τιμή ενός κανονικού εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ (0,90€).

Ο σταθμός διαθέτει δύο κύριες προσβάσεις από την πλευρά της Λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος της Παπάφη. Η δυτική πρόσβαση στην συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή και Παπάφη, περιλαμβάνει μία σταθερή κλίμακα πλάτους 2,10 μέτρων και ένα ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων (μία σκάλα ανόδου – μία σκάλα καθόδου). Η ανατολική πρόσβαση στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Καραμανλή (προς το Παπάφειο Ίδρυμα) περιλαμβάνει επίσης ένα ίδιας λειτουργίας ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων.

Πηγή: pagenews.gr