Τα εγκαίνια του Μετρό Πειραιά, των τριών σταθμών που θα δοθούν αμέσως στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου μετά την τελετή, θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι

Τα εγκαίνια του Μετρό Πειραιά, των τριών σταθμών που θα δοθούν αμέσως στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου μετά την τελετή, θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα γίνουν τα εγκαίνια των τριών σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», με την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό να αναμένεται να αυξηθεί κατά 132.000 πολίτες ημερησίως.

Με το Μετρό στον Πειραιά ο χρόνος Πειραιά-Ελ. Βενιζέλος μειώνεται σε μόλις 55 λεπτά. Η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του μετρό θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Επιπλέον πρόκειται για μια σημαντική συγκοινιωνιακή αναβάθμιση για τον Πειραιά συνολικά, ο οποίος πέρα από τη Γραμμή 1 αποκτά τώρα και σταθμούς στη Γραμμή 3.

Ουσιαστικά ο Πειραιάς μετατρέπεται σε συγκοινωνιακό κόμβο συνενώνοντας λειτουργικά δύο γραμμές μετρό (Γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την επέκταση του τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ., η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο-Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4′ και τις νυχτερινές ώρες (22:00-00:20) μειώνεται στα 9′, από 10′.

Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Δημοτικό Θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36′. Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό Θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από τον σταθμό Εθνική ‘Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.

Ο σταθμός «Πειραιά» (ο μεσαίος σταθμός της τριπλής επέκτασης) αυτός που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης ουσιαστικά, είναι άκρως εντυπωσιακός, έχει τα απαραίτητα κόκκινα στοιχεία, σήμα κατατεθέν του δήμου, τον οποίο έχει ως έδρα ο κατακόκκινος Ολυμπιακός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr