Νέα μέτρα για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων φαίνεται πως είναι στο «τραπέζι» της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πριν από λίγες ημέρες κατά την ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανέλυσαν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, και τόνισαν ότι σύντομα θα υπάρξει και ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις».

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Ποια νέα μέτρα θα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι «για το 2021 είχαμε προϋπολογίσει μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων ύψους 7,5 δισ. ευρώ και ήδη τα μέτρα υπερβαίνουν τα 11,6 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 35,6 δισ. ευρώ».

ΛΕΦΤΑ

Στα μέτρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • οι επιστρεπτέες προκαταβολές
  • οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, οι αναστολές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
  • η μείωση ενοικίων
  • η αναστολή πληρωμής αξιογράφων

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής στήριξης της αγοράς, σημείωσε ότι ακολουθείται μια ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η οικονομική πολιτική. Η στόχευση, είπε, παραμένει στη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ επισήμανε τη σημασία της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σταϊκούρας Χρήστος

Χρήστος Σταϊκούρας – Υπουργός Οικονομικών

Επίσης επισήμανε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχιστούν για να αναφερθεί στα λιμάνια όπου ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για ιδιωτικοποίησή τους. Για το θέμα του νέου διαγωνισμού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είπε ότι έχουν ήδη ξεπεραστεί πολλές δυσκολίες και θα υπάρξουν εξελίξεις εντός του Απριλίου.
Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Ρύθμιση οφειλών – Αναστολή στην πληρωμή δόσεων και για το Μάρτιο
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου αναστέλλεται και για το Μάρτιο η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων οφειλών για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή απασχόλησης.

Η υποχρέωση πληρωμής μετατίθεται για τον επόμενο του τελευταίου μήνα της ρύθμισης οφειλών που έχουν επιλέξει οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr