Μετάλλαξη Omicron: H φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ετοιμάζει ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό κόντρα στην παραλλαγή.

Η μετάλλαξη Omicron έχει προβληματίσει τους ειδικούς, ενώ ήδη πλήττεια όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Pfizer σε λίγους μήνες θα έχει έτοιμο το εμβόλιο, που θα στοχεύει στην εξουδετέρωση της παραλλαγής, όπως μεταδίδουν τα ελβετικά ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα «Blick», η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία, Σαμπίν Μπρούκνερ, δήλωσε ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός μπορεί να παραδώσει το εμβόλιο κατά της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον» την άνοιξη, αν κριθεί απαραίτητο.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο”

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι το ενέσιμο σκεύασμα θα μπορούσε να προσφέρει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής «Όμικρον» στους ενήλικες. Εφόσον είναι έτοιμο, για την κυκλοφορία του στην αγορά θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τις αρμόδιες ελβετικές αρχές, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο», επισημαίνει η Σαμπίν Μπρίκνερ και προσθέτει: «Ως εκ τούτου, η Pfizer εργάζεται σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα. Αφενός, μελετώντας πόσο αποτελεσματικό είναι το υπάρχον εμβόλιο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά, αναλύοντας εάν χρειάζεται προσαρμογή και τελειοποιώντας αυτές τις τροποποιήσεις».

Η πρώτη θεραπεία στο σπίτι

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ο FDA ενέκρινε το αντιικό χάπι της για την Covid καθιστώντας το την πρώτη θεραπεία για τον κορονοϊό στο σπίτι που αναμένεται να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο κατά της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι η συγκεκριμένη αγωγή ήταν 90% αποτελεσματική στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς με υψηλό ρίσκο για σοβαρή ασθένεια. Πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της Όμικρον.

Ο FDA ενέκρινε το σκεύασμα, που λαμβάνεται από το στόμα, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών υψηλού κινδύνου και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών, εκτός νοσοκομείου.

Αύξηση της παραγωγή εντός του 2022

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις παραδόσεις στις ΗΠΑ και να αυξήσει την πρόβλεψη παραγωγής στα 120 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, από 80 εκατομμύρια, εντός του 2022.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σε τηλεοπτική συνέντευξή του είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι τον Μάρτιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι διαθέσιμο το χάπι για τη θεραπεία της Covid-19

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr