Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «ιδιαίτερο τεστ» για ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε παρακάτω αναλυτικά της δηλώσεις της Γερμανίδας κορυφαίας αξιωματούχου σε ομιλία της στην διεθνή  Σύνοδο «Global Solutions» νωρίτερα σήμερα.

Τί δήλωσε η κα Μέρκελ για τον κορωνοϊό

Αναφερόμενη στην πανδημία, η ‘Αγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για ένα «ιδιαίτερο τεστ» για τη διεθνή συνεργασία, αλλά εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι «αν οι 20 κορυφαίες οικονομίες συνεργαστούν στενά, μπορούν να πετύχουν πολλά για το παγκόσμιο κοινό καλό» και επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την πρωτοβουλία ACT-Accelerator και το σύστημα COVAX με συνεισφορά 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου και οι πιο φτωχές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τί δήλωσε η κα Μέρκελ για την παγκόσμια συνεργασία

Αρχικώς, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην σημασία του πολυμερούς συστήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το πολυμερές σύστημα δεν λειτουργεί από μόνο του. Ο κόσμος έχει κοινό πεπρωμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι οι διάφορες προκλήσεις του μέλλοντος μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς μόνο μέσω της συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας.

«Η πολυμέρεια δεν λειτουργεί αυτόματα. Για να την κατανοήσουμε ως μέσο κοινής προόδου, να την αποδεχτούμε και τελικά να της δώσουμε ζωή, απαιτούνται κατάλληλα σχήματα. Και η Σύνοδος Global Solutions είναι ένα από αυτά. Διότι δεν μας λείπουν οι κοινές για όλον τον κόσμο σημαντικές προκλήσεις – είτε πρόκειται για υγειονομικά θέματα είτε για το κλίμα είτε για τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε η Καγκελάριος.

Διοξείδιο του Άνθρακα, ρύποι και ΠΟΕ

Εκτός όμως από τις πανδημίες, συνέχισε η Καγκελάριος, η παγκόσμια δράση είναι αναγκαία και προκειμένου να καταστήσουμε πιο βιώσιμες τις κοινωνίες και τις οικονομίες. «Εδώ περιμένω ένα ισχυρό μήνυμα από την G20, ειδικά επειδή τα κράτη που συμμετέχουν είναι υπεύθυνα για το 80% της παγκόσμιας εκπομπής καυσαερίων», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κα Μέρκελ επίσης τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής μιας «πραγματικά παγκόσμιας» τιμής για το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά και υπέρ της μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr