Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού προς τους πολίτες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της αστυνομίας, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους πολίτες», η Μέρκελ τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τρίτο κύμα της πανδημίας κατά την διάρκεια του χειμώνα. «Αν δεν προσέξουμε, θα βρεθούμε αμέσως στο επόμενο κύμα» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση  προς τους πολίτες να είναι «πάρα πολύ προσεκτικοί».

«Πρέπει να αντέξουμε αυτούς τους χειμερινούς μήνες», πρόσθεσε και δήλωσε ταυτόχρονα ότι τα γρήγορα τεστ δίνουν σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι αστυνομικοί έδωσαν έμφαση στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω τόσο του νέου κορωνοϊού, όσο και των βίαιων διαδηλώσεων αρνητών της πανδημίας, ενώ ζήτησαν από την καγκελάριο περισσότερα τεστ για το σώμα και περισσότερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τους κανόνες περιορισμού. Η καγκελάριος από την πλευρά της, εξέφρασε τον σεβασμό της για το έργο της αστυνομίας στην πανδημία και παραδέχθηκε ότι το σύστημα δέχεται μεγάλη επιβάρυνση:

«Ξέρουμε τι κάνετε για μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η αστυνομία είναι μια επαγγελματική κατηγορία η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερη πρόκληση. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί ανήκουν σε εκείνους οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, «αν όχι πρώτοι».

Οι αστυνομικοί έθεσαν ακόμη στην καγκελάριο το ζήτημα του εξτρεμισμού στις τάξεις τους, το οποίο έχει απασχολήσει τελευταία έντονα την επικαιρότητα. Αστυνομικός από την Ερφούρτη υποστήριξε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ζήτησε συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Από την πλευρά της, η Μέρκελ εξέφρασε κατανόηση για το γεγονός ότι τα στελέχη της αστυνομίας ενοχλούνται από γενικεύσεις τέτοιου χαρακτήρα, αλλά τόνισε ταυτόχρονα πως «δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα».

Πάνω από 13.600 κρούσματα και 388 θάνατοι στη Γερμανία σε 24 ώρες:

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 13.604 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.067.473, σύμφωνα με όσα δείχνουν σήμερα τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 388 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως τώρα τους 16.636 νεκρούς στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr