«Μερικοί το προτιμούν κρύο»: Που μπορείτε να το βρείτε.

Οι κωμωδίες είναι ένα ξεχωριστό και αγαπημένο κεφάλαιο του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Μία από αυτές είναι σίγουρα το «Μερικοί το προτιμούν κρύο» (1963). Ένα από τα σπίτια που θα δούμε πως είναι σήμερα είναι από την ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο» με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Βουτσά, την Ζωή Λάσκαρη, την Χλόη λιάσκου, τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Μάρθα Καραγιάννη και άλλους.

Μερικοί το προτιμούν κρύο

Αν περάσετε από την περιοχή του Παπάγου μπορείτε να σταματήσετε και να το δείτε. Πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο σπίτι του Λάκη στο οποίο έμενε με τις αδερφές του. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος από την οποία έφευγε κρυφά τα βράδια. Το ίδιο και το μπαλκόνι με το τραπέζι που συγκεντρωνόταν όλη η οικογένεια. Πρόκειται για την μονοκατοικία που μπορεί να δει κανείς ακόμη και σήμερα στου Παπάγου.

Το παραμυθένιο αυτό σπίτι βρίσκεται στου Παπάγου, οδός Αναστάσεως 145. Περνώντας κανείς σήμερα απ’ έξω μπορεί να νομίσει ότι θα δει κάποια σκηνή από την ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου να ποτίζει τον κήπο μαζί με τον αδερφό της Ντίνο Ηλιόπουλο.

Μερικοί το προτιμούν κρύο: Η πλοκή της ταινίας

Ο Λάκης (Ντίνος Ηλιόπουλος), που εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος, έχει την υποχρέωση να παντρέψει τις τρεις αδελφές του, τη Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), την Εύα (Ζωή Λάσκαρη) και τη Μαίρη (Χλόη Λιάσκου), πριν προχωρήσει στον δικό του γάμο με την αγαπημένη του Λέλα (Μάρθα Καραγιάννη). Σε μια εκδρομή για μπάνιο στη θάλασσα, η Εύα και η Μαίρη θα γνωρίσουν τον Κλεόπα (Κώστας Βουτσάς) και τον Γιώργο (Βαγγέλης Βουλγαρίδης) με τους οποίους θα τα φτιάξουν. Ο Γιώργος, όμως, έχει πει ψέματα στην Εύα ότι είναι πλούσιος εφοπλιστής, ενώ στην πραγματικότητα είναι υπάλληλος σε τουριστική επιχείρηση.

Η Ρένα, και μεγαλύτερη της οικογένειας, έχει εδώ και 10 χρόνια μια κρυφή σχέση με τον Θόδωρο (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος δεν την παντρεύεται, γιατί κι αυτός πρέπει πρώτα να παντρέψει τη δική του αδερφή. Ωστόσο, η Λέλα διαμρτύρεται έντονα στον Λάκη για την καθυστέρηση του γάμου τους, με αποτέλεσμα αυτός να ξεκινήσει να γνωρίζει φίλους του στη Ρένα, ώστε να βρει γαμπρό. Η Ρένα, μην μπορώντας να μιλήσει για τη σχέση της, ακολουθεί τον αδερφό της στα ραντεβού που της κανονίζει, προσπαθώντας με τη συμπεριφορά της να μη γίνεται αρεστή στους υποψήφιους γαμπρούς και αυτοί να την απορρίπτουν ο ένας μετά τον άλλο. Έτσι, εξαντλείται η υπομονή της Λέλας και πείθει το Λάκη να παντρευτούν κρυφά από τη δική του οικογένεια.

Εντωμεταξύ, σε μια απο τις εξορμήσεις της οικογένειας με ορειβατικό σύλλογο για να βρεί η Ρένα γαμπρό, η Εύα ανακαλύπτει την αλήθεια για τον Γιώργο και χωρίζουν. Αργότερα, η Ρένα δέχεται να αρραβωνιαστεί έναν άντρα που εξομολογήθηκε στον πατέρα της τον κρυφό έρωτά του για εκείνη και ανακοινώνει στον Θόδωρο την ημέρα που αυτός θα έρθει στο σπίτι της να τη ζητήσει. Την ίδια μέρα, ορίστηκε ο γάμος του Λάκη και της Λέλας, στον οποίο όμως αυτός δε μπορεί να πάει, διότι οι γονείς του έχουν αντιρρήσεις να λείπει την ημέρα του αρραβώνα της αδερφής του και εκείνος αδυνατεί να βρει πειστική δικαιολογία.

Ο Θόδωρος πάει στο σπίτι της οικογένειας της Ρένας, μιλάει για τη σχέση τους και διαλύεται ο αρραβώνας, αφού δηλώνει έτοιμος να την παντρευτεί. Εκεί καταφθάνει και η Λέλα φορώντας νυφικό και λέει και αυτή στην οικογένεια του Λάκη τι είχε συμβεί. Τέλος, καταφθάνουν ο Κλεόπας και ο Γιώργος, τον οποίο συγχωρεί η Εύα και τελικά ορίζονται να γίνουν την ίδια μέρα οι γάμοι των τεσσάρων αδερφιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr