Την αντίθεσή του στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της παλαιάς ΠΥΡΚΑΛ, τις οποίες χαρακτηρίζει «επικοινωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα κίνηση» εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εκφράσει τη συμφωνία του με το σχέδιο μετεγκατάσταση των ΕΑΣ, θέτοντας όμως ορισμένες προϋποθέσεις.

ΜέΡΑ25: Η ανακοίνωση του κόμματος

Όπως επισημαίνει, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων της παλαιάς ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία -όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, σκοπός της κυβέρνησης «είναι η μεταφορά 9 υπουργείων στον χώρο αυτό και παράλληλα η απόδοση ενός μόνο μέρους αυτού στην τοπική κοινωνία ως πάρκο, αν και οι πολίτες ζητούν χρόνια τώρα την απόδοση ολόκληρης της έκτασης στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού».

ΜέΡΑ25

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε τίποτα σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που αυτήν τη στιγμή στεγάζονται στον χώρο και απασχολούν 300 εργαζόμενους», προσθέτει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι η τρόικα, διαχρονικά, πίεζε από τα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ να μείνουν μόνο τα τρία, φυσικά με το απαραίτητο πρσωπικό για αυτά. «Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική των μνημονίων να ξεπουλήσουν και την αμυντική βιομηχανία της χώρας, όπως έγινε και με την ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά και πιο πρόσφατα την ΕΑΒ. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις κυβέρνησης και δανειστών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τι είχε δηλώσει το ΚΙΝΑΛ

«Λέμε ναι στη μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας», είχε τονίσει το ΚΙΝΑΛ.

«Σε μια εποχή που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην έχει σχέδιο για την αναβάθμιση τους. Πόσο μάλλον όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους, ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας» και δεσμεύθηκε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr