Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 6:00 το πρωί

Με αρνητικό PCR τεστ θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από Δανία και Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο προσπάθειας της χώρας μας να ελέγξει την πανδημία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Υγείας, οι επισκέπτες από Δανία και Βρετανία θα πουν να εισέρχονται στη χώρα μας με μοριακό τεστ 48 ωρών, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 6:00 το πρωί. Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού παραμένει σε ισχύ.

Όπως διευκρινίζεται, από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Υπενθυμίζουμε πως το  Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την Τρίτη υψηλό ρεκόρ 11 μηνών για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με 59.610 περιστατικά.

Παράλληλα, η Δανία ξεπέρασε την Τρίτη, για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μέσα σε μία ημέρα, και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr