Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση δέχθηκε η Ουκρανία τη νύχτα, με οχτώ τουλάχιστον νεκρούς.

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση δέχθηκε η Ουκρανία τη νύχτα, με οχτώ τουλάχιστον νεκρούς. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς της Ουκρανίας, που απέχουν πολύ μεταξύ τους, από την πρωτεύουσα Κίεβο μέχρι την κεντρική Ουκρανία και τη νότια περιφέρεια Μικολάιφ.

Η ουκρανική πρωτεύουσα και πόλεις σε διάφορους τομείς της χώρας συνταράχτηκαν από πολλές εκρήξεις, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Ένδεκα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ καταρρίφθηκαν πάνω από το Κίεβο από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, 11 πύραυλοι Κρουζ καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Πέραν των πυραύλων, καταρρίφθηκαν επίσης δυο drones», ανέφερε ο δήμος του Κιέβου μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι –γυναίκα και παιδί τριών ετών–, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.

«Μια νεαρή κι ένα παιδί τριών ετών σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κ. Φιλάτοφ μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Έξι είναι οι νεκροί και εννέα τραυματίες στην πόλη Ουμάν. Bίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μέρος πολυκατοικίας να έχει χτυπηθεί και να φλέγεται στην πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ η αστυνομία ανέφερε πως έσπευσαν επιτόπου οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Πηγή: pagenews.gr