Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τις καμπύλες της πανδημίας. «Φοβάμαι ότι θα έχει γίνει η ζημιά γιατί είδα πολύ κόσμο έξω όλες αυτές τις ημέρες. Και τα πρωινά που πηγαίνουμε στα νοσοκομεία κυκλοφορεί πολύς κόσμος, σαν να μην υπάρχει lockdown και αυτό φοβίζει», σημείωσε μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, σχολίασε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ. «Σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι στις 5 με 7 Ιανουαρίου που θα πρέπει να ληφθούν και αποφάσεις αν ανοίξουν τα σχολεία, αν μειωθούν τα μέτρα, ξέρετε τι δυσκολίες θα υπάρχουν για να ληφθούν;», διερωτήθηκε για τις 1.047 νέες μολύνσεις. 

Ακόμη τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε σε περίοδο εορτών δεν θα πρέπει να είμαστε χαλαροί «γιατί ανεβαίνει τόσο γρήγορα ο αριθμός των κρουσμάτων που κανένας δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει».

«Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους. Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών είναι κανονική στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown» είπε. Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο καθυστέρησης του ανοίγματος η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «όποιος πει αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να γίνει, δεν είναι σοβαρός».

Μάλιστα, εξήγησε ότι πρέπει να δούμε σε δυο εβδομάδες ποιος θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των νοσηλευομένων και των θανάτων.

«Είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθούν. Αν δεν δούμε αυτές τις παραμέτρους στις αρχές Ιανουαρίου, γύρω στις 4 περίπου, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τίποτα. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα» εξήγησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr