Στις μεταλλάξεις και τα αυξημένα κρούσματα αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη ενώ σχολίασε και τη δήλωση της διευθύντριας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμό, Αναστασίας Κοτανίδου, ότι «η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο». Τι σημείωσε για την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, «φέτος θα είναι μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα. Κανένας ιός δεν έχει φύγει. Εδώ θα είναι και ο κορωνοϊός. Απλώς θα εμβολιαστούμε και οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Η κ. Κοτανίδου είπε αυτό που βλέπουν όλοι. Είπε ότι είναι πολύς κόσμος στην επιτροπή, διαφορετικοί άνθρωποι, πολλές ώρες στις συνεδριάσεις και είναι λογικό που είπε ότι χάσαμε το δρόμο. Όταν τα άτομα είναι πολλά μπλέκεται και η κατάσταση».

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή λόγω και των μεταλλάξεων.  «Πρέπει να συνδυαστούν τα μέτρα με τη διασκέδαση. Το τριήμερο δεν σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσουμε. Αλλά δεν θα πάμε στου Φιλοπάππου. Θα διασκεδάσουμε σπίτι μας, με την οικογένειά μας. Μπορείτε να πάρετε ένα άτομο της καθημερινότητάς σας και να πετάξετε αετό στο βουνό, και να είστε μόνοι σας. Είναι μεγάλο πρόβλημα το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα. Δεν έχουμε φτάσει σε ψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Βλέπουμε τις μεταλλάξεις, πόσος κόσμος νέος είναι στα νοσοκομεία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε η πρόεδρος.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνηόιν

Ματίνα Παγώνη: Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του

Στη συνέχεια, η κ. Παγώνη μίλησε για τη σταδιακή άρση των μέτρων τονίζοντας πως αρχές Απριλίου πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά η εστίαση. «Μετά τις 17 του μήνα, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά. Θα αργήσουν να μειωθούν όσοι είναι στις ΜΕΘ, θα χρειαστεί κάνα δεκαπενθήμερο. Μετά τις 17 να ξεκινήσουν τα σχολεία, και μαζί τα καταστήματα με τα sms ώστε να ελέγχεται ο κόσμος. Στο τέλος της άλλης βδομάδας. Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του. Η οικονομία βλέπουμε που έχει φτάσει. Αρχές Απριλίου, το πρώτο δεκαπενθήμερο, πρέπει να ξεκινήσει η εστίαση, γιατί δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται όλοι στα παγκάκια και στις πλατείες για να πίνει καφέ. Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα» είπε.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr