Στις διακοπές, ο κόσμος συνήθως ξεκουράζεται και χαλαρώνει. Τα πράγματα όμως για τον νεαρό της ιστορίας μας είναι διαφορετικά που με αυταπάρνηση και ηρωισμό έτρεξε να πέσει στη θάλασσα για να βοηθήσει ένα κοριτσι που κατάλαβε οτι κινδυνεύει.

Στις διακοπές, ο κόσμος συνηθίζει να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Τα πράγματα όμως για τον νεαρό της ιστορίας μας ήταν διαφορετικά καθώς με αυταπάρνηση και ηρωισμό έτρεξε να πέσει στη θάλασσα για να βοηθήσει ένα κοριτσι που αντιλήφθηκε οτι κινδυνεύει.

Ο λόγος για τον Valerio Catoia που γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Στην ηλικία των 13 ετών οι γονείς του θεώρησαν ότι θα του έκανε πολύ καλό να μάθει κολύμπι, γιατί έτσι θα δυνάμωνε το σώμα του και θα αποκτούσε αντοχές.

Η ιστορία του Valerio

Ο Valerio δεν έμαθε απλά να κολυμπάει, αλλά έγινε τόσο καλός κολυμβητής που κατάφερε να διαγωνιστεί ακόμη και στους Special Olympics. Οι γονείς του όμως, καυχιούνται πια και για ένα ακόμη πιο σημαντικό κατόρθωμα του γιου τους.Ο Valerio απολάμβανε ένα χαλαρωτικό απόγευμα στην παραλία με τον πατέρα και τη μικρότερη αδελφή του στο Λάτσιο της Ιταλίας. Όταν άκουσαν κραυγές για βοήθεια μέσα από τη θάλασσα. Δύο κορίτσια, ηλικίας 10 και 14 ετών, είχαν παγιδευτεί στο νερό. Δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν ως την ξηρά, καθώς τα ρεύματα τα οδηγούσαν όλο και πιο μακριά από την ακτή.

Όταν ο Valerio και ο μπαμπάς του συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει, και οι δύο έτρεξαν στη θάλασσα. Ο πατέρας άρπαξε τη μεγαλύτερη αδελφή και ο Valerio τη μικρότερη. Οι δεξιότητές του στο κολύμπι του τον βοήθησαν να κρατήσει το κορίτσι έτσι, ώστε να παραμείνει το κεφάλι της πάνω από το νερό.

Οι ναυαγοσώστες έφτασαν ακριβώς τη στιγμή που οι δύο άνδρες έβγαζαν τα κορίτσια στην ακτή.Λίγο καιρό αργότερα, η γενναία του πράξη πήρε τον έπαινο και την αναγνώριση από τον ίδιο τον υπουργό αθλητισμού της χώρας. Ο οποίος συναντήθηκε με τον νεαρό ήρωα και του απένειμε ένα μετάλλιο.Τα επιτεύγματα του Valerio όχι μόνο καθιστούν υπερήφανους τους γονείς και τη χώρα του. Αλλά αποτελούν έμπνευση για όσους ανθρώπους γεννήθηκαν με σύνδρομο Down σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο με τον 17χρονο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr