Μαριούπολη: Ο δήμαρχος της πόλης πρόβλεψε πως αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα έως το τέλος του χρόνου οι ασθένειες θα προκαλέσουν τον θάνατο πάνω από δέκα χιλιάδων ατόμων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τις ρωσικές βόμβες να πλήττουν διάφορα σημεία πολλών γνωστών πόλεων, όπως η Μαριούπολη. Πέρα από τους βομβαρδισμούς, οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με πολλές ασθένειες.

Έως το τέλος του χρόνου στην Μαριούπολη από τις ασθένειες και τις αφόρητες συνθήκες στις οποίες ζουν μπορεί να πεθάνουν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, έγραψε σε ανάρτηση του ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης

Αυτή τη στιγμή στην Μαριούπολη βρίσκονται 150 – 170.000 άνθρωποι. «Οι κατακτητές μετέτρεψαν την Μαριούπολη σ΄ ένα μεσαιωνικό γκέτο, με αποτέλεσμα η θνησιμότητα να είναι ανάλογη. Χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, χωρίς την αποκατάσταση και την επισκευή του αποχετευτικού δικτύου της πόλης θα επακολουθήσουν επιδημίες.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού είναι γέροντες και άρρωστοι άνθρωποι. Χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες η θνησιμότητα μεταξύ των ευπαθών ομάδων θα αυξηθεί αρκετές φορές», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο, ζητώντας την πλήρη απομάκρυνση των κατοίκων από την πόλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr