Διέφυγε στην Ευρώπη – Δικαστήριο της Μόσχας έδωσε την κηδεμονία του παιδιού στον πατέρα επειδή «επειδή η μητέρα του ασχολείται με πολιτική δραστηριότητα»

Σε ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκεται πλέον η δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία εγκατέλειψε τη Ρωσία μαζί με την κόρη της, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον προορισμό της.

Η δημοσιογράφος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις Αρχές της Ρωσίας επειδή είχε επικρίνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εισβάλλοντας στον αέρα δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού της χώρας, κρατώντας πλακάτ με αντιπολεμικό μήνυμα.

«Η Οβσιάνικοβα εγκατέλειψε την Ρωσία με την κόρη της λίγες ώρες αφότου εγκατέλειψε το διαμέρισμα της στο οποίο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό» δήλωσε ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ προσθέτοντας ότι μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η Οβσιάνικοβα βρίσκεται επί του παρόντος «υπό την προστασία ενός ευρωπαϊκού κράτους» , δήλωσε ο δικηγόρος της, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς «αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα» για την ίδια.

Δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στον πρώην σύζυγό της

Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζοντας σήμερα το ζήτημα της επιμέλειας της ανήλικης κόρης της Οβσιάνικοβα, αποφάσισε ότι την επιμέλεια του παιδιού πρέπει να την έχει ο πατέρας της, με τον οποίο η δημοσιογράφος έχει χωρίσει.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα SOTA, το τμήμα κηδεμονίας δήλωσε ότι «το παιδί πρέπει να παραμείνει με τον πατέρα του, επειδή η μητέρα του ασχολείται με πολιτική δραστηριότητα»

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Οβσιάνικοβα θα πρέπει να καταβάλει διατροφή και για τα δύο παιδιά της 35.000 ρουβλίων (577,3 ευρώ) και όταν ο γιος της ενηλικιωθεί, 17.000 ρούβλια (280,4 ευρώ).

Ο ίδιος ο σύζυγός της, Ίγκορ Οβσιάνικοφ, νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έφυγε από τον κατ΄οίκον περιορισμό και πήρε μαζί της την 11χρονη κόρη της.

Η Οβσιάνικοβα προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Η τελευταία της ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θα τηρήσει τους κανονισμούς για τον κατ οίκον περιορισμό, έγινε στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από AFP, Svoboda.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr