Σε απόσταση … αναπνοής στη μικρότερη δικαστική αίθουσα που φιλοξενεί κακουργήματα βρέθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Σε απόσταση … αναπνοής στη μικρότερη δικαστική αίθουσα που φιλοξενεί κακουργήματα βρέθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της κόρης τους Τζωρτζίνας συνεχίζοντας την κατάθεση του δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση της 34χρονης η οποία μαυροφορεμένη και σε κλοιό αστυνομικών παρακολουθούσε το μάρτυρα να επιμένει πως «συνεχίζει να στηρίζει την κατηγορία». «Γιατρός δεν είμαι αλλά στηρίζω την κατηγορία σύμφωνα με το βούλευμα» ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

«Ο τρόπος της κεταμίνης είναι εικασία» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην κατηγορία που αφορά στην απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ωστόσο, επικαλέστηκε έγγραφο της δικογραφίας που εξηγεί πώς δρα η κεταμίνη αλλά και καταθέσεις ιατροδικαστών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε το μάρτυρα να πει «πότε και με ποιο τρόπο έδωσε η κατηγορούμενη κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα.

«Με ποιο τρόπο δεν μπορώ να το γνωρίζω… Οι γιατροί δεν μας είχαν πει πως το παιδί θα είχε κάποιο πρόβλημα» απάντησε ο μάρτυρας ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε».

Αλέξης Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μάνος Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Αλέξης Κούγιας: Το κίνητρο ποιο ήταν για την Τζωρτζίνα;

Μάρτυρας: Η απόπειρα ήταν διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως η σχέση τους με την κατηγορούμενη άρχισε να κλονίζεται μετά το θάνατο της Μαλένας. «Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά κάποια πράγματα στις διαπροσωπικές σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας δέχτηκε το «σφυροκόπημα» του Αλέξη Κούγια σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να ελέγξει την αξιοπιστία του. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης αφού σημείωσε ότι θεωρεί το μάρτυρα «αδιάφορο για την υπόθεση» επιχείρησε να αναδείξει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν μόνη δίπλα στην κόρη τους καθώς ο πατέρας είδε το παιδί του ελάχιστο χρόνο. «Ενδιαφέρεστε τόσο πολύ που τα έχετε μπερδέψει» ήταν το σχόλιο του Αλέξη Κούγια ο οποίος ζητούσε από το μάρτυρα να μιλήσει με λεπτομέρειες και ημερομηνίες στα προβλήματα που αντιμετώπισε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις που αφορούσαν καταγραφή των εξεταζόμενων περιστατικών προκάλεσε το σχόλιο του μάρτυρα ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κούγια είπε: «Τα έχετε μπερδέψει κύριε για τα παιδιά μου μιλάμε»

Ο μάρτυρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη να είχε «δασκαλέψει» την κόρη τους όταν εισήχθη με σπασμούς στο Καραμανδάνειο για να επικαλεστεί μια «ψεύτικη ασθένεια» ώστε να τον εκδικηθεί γιατί είχε φύγει από το σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr