Επεισοδιακή αποδείχθηκε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην έκθεση αγροτικών προϊόντων, που γίνεται τούτες τις μέρες στο Παρίσι.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην έκθεση αγροτικών προϊόντων, που γίνεται τούτες τις μέρες στο Παρίσι. Ο Μακρόν είχε φραστικό επεισόδιο με ακτιβιστή του οικολογικού κινήματος και ζήτησε μικρότερη κατανάλωση νερού από τους πολίτες εν όψει του σοβαρού προβλήματος ξηρασίας που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Ιδιαίτερα, ο Εμμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει την Γαλλία, είναι ανάγκη να περιοριστεί η κατανάλωση και να αποφευχθούν διαρροές και άσκοπες σπατάλες.

Ενώ η Γαλλία βιώνει ένα επεισόδιο ιστορικής ξηρασίας αυτόν τον χειμώνα, ο Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε επίσης ένα «σχέδιο νηφαλιότητας στο νερό» σύμφωνα με το μοντέλο του «σχεδίου ενεργειακής νηφαλιότητας» που ξεκίνησε, μετά από φόβους και ανησυχίες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα.

« Γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι όπως το περασμένο καλοκαίρι με προβλήματα λειψυδρίας. Αντί λοιπόν να οργανωνόμαστε υπό πίεση την τελευταία στιγμή και να υπάρξουν άσκοπες προστριβές και συγκρούσεις, πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός για το νερό», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να αποφασιστεί από κοινού το «τέλος της αφθονίας», έκφραση που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Αναφορικά με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έκθεση ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νεαρό Γάλλο οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Ο Μακρόν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά ο οικολόγος ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Ο Μακρόν τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του είπε πως δεν επιθυμεί διάλογο. Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr