Με έμμεση αναφορά στην Ελλάδα και τη στάση του ΝΑΤΟ κατά την περίοδο της έντασης με την Τουρκία, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο “ηλεκτροσόκ, που υπέστη η Συμμαχία από την ουκρανική κρίση

Ως «ηλεκτροσόκ» για το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την ουκρανική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που παρουσίασε σήμερα το προεκλογικό του πρόγραμμα, ενόψει της προσπάθειας επανεκλογής του στην γαλλική προεδρία.

Ερωτηθείς για παλαιότερη δήλωσή του, αν έκανε λάθος το 2019, οπότε και χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ εγκεφαλικά νεκρό, ο Γάλλος πρόεδρος κι εκ νέου υποψήφιος, επεσήμανε,  ότι όταν έκανε τη δήλωση η κατάσταση ήταν τέτοια, αφού υπήρχε έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας, και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος-μέλος», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα.

Ο Μακρόν επεσήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, κααλήγοντας ότι ουδέποτε θεώρησε πως θα έπρεπε να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

Προεδρικές εκλογές: Εκτιμήσεις για υψηλά ποσοστά αποχής

Υψηλή εκτιμάται ότι θα είναι η αποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Απριλίου στην Γαλλία.

Δημοσκόπηση της Odoxa Backbone-Consulting για λογαριασμό της εφημερίδας LE FIGARO δείχνει ότι το 65% των Γάλλων αναμένει μια άνευ προηγουμένου αποχή – ένα σταθερό ποσοστό σε σύγκριση με την έρευνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ή το 24,4%, ενδέχεται να μην ψηφίσει στις 10 Απριλίου. Μια συμπεριφορά που εξηγείται κυρίως από τη δυσαρέσκεια που συνδέεται με την πολιτική προσφορά (για το 34% των Γάλλων) και την αίσθηση ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα (40%), καθώς ο Μακρόν προηγείται πολύ από τους αντιπάλους του στις δημοσκοπήσεις.

Στο ίδιο πνεύμα, εκτενές ρεπορτάζ του περιοδικού LE POINT με τίτλο «Μπορούν ακόμα να αναστατώσουν τις εκλογές», επισημαίνει ότι οι Γάλλοι που θα απέχουν από τις εκλογές ενδέχεται να διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μεταξύ των Λεπέν, Μελανσόν και Ζεμούρ.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr