Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ευχαριστεί την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ευχαριστεί δημοσίως την Χώρα μας για τη βοήθεια που η Ελλάδα προσέφερε στη Γαλλία στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στην μεγάλη και ιστορική Χώρα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ευχαριστεί την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συνέδεσε, μάλιστα, την αρωγή αυτή με την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον», τόνισε σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε διάσημο μέσον κοινωνικής δικτύωσης.

Στις προσεχείς ημέρες, περιμένει τη βοήθεια της Πολωνίας και της Αυστρίας.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του είχε τονίσει ότι «ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας».

Σημειώνεται ότι «περισσότερα από 15.00 εκτάρια δάσους και βλάστησης έχουν καταστραφεί από τις φλόγες και περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, κάτοικοι και παραθεριστές, υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τις οικίες τους».

Η φυσική καταστροφή, που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές σε δασικές περιοχές, θεωρείται από τους Γάλλους επιστήμονες ως «πρωτοφανής» για την ιστορία της Χώρας και συνδέεται πρωταρχικά με την αλλαγή του κλίματος και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr